Varför är jag kristen?
Kristina Djurachkovitch
Kristina Djurachkovitch
Redan som liten flicka längtade jag efter förlåtelse för mina synder. Jag var rädd för att dö men ingen berättade för mig att Jesus Kristus hade öppnat upp vägen till Gud, Fadern i himlen. När jag var 17 hamnade jag på en internationell ungdomskonferens i Belgien och för första gången i mitt liv förstod jag att Kristus hade tagit på sig straffet för mina synder när Han dog på korset. Om jag öppnade mitt liv för Honom skulle Gud som domare förlåta mig en gång för alla eftersom Kristus dömts i mitt ställe. Som Fader däremot behöver Han förlåta mig varje dag. Plötsligt insåg jag skillnaden mellan att ha Gud som domare och Gud som Fader och med glädje öppnade jag mitt hjärta för Honom. Detta var för 46 år sedan och mitt liv sedan dess har inte varit någon dans på rosor. Men Gud har aldrig lämnat mig eller övergett mig och Han är den som ger mig en sång i natten. Å, vad jag önskar att alla människor skulle lära känna denne underbare Gud, Frälsare och Fader!
Joel Mörling
Joel Mörling
Jag är uppväxt i en kristen familj så Guds existens har jag alltid trott på. Jag hade hört att Gud älskar alla och att han gav sin son att dö i vårt ställe för våra felsteg så att vi kunde ha gemenskap med Honom. Men jag trodde egentligen inte fullt att det hade nåt med mig personligen att göra och att det hade nån betydelse för mig just då. Men Gud visade mig att jag hade fel! En man frågade mig en gång om jag ville ta emot Jesus som min personliga frälsare (räddare) och Herre. Och det ville jag, men jag insåg inte konsekvenserna. Jag böjde knä inför Gud och bjöd in Honom och en våg av oemotståndlig kärlek öste över mig! Jag grät ut allt som gjorde ont i mig och Gud fyllde mig med sitt underbara hopp, sin kärlek, frid, glädje osv. Han visade mig att han ville vara mig nära och ta hand om mig, vilken underbar Far!
Predrag Djurachkovitch
Predrag Djurachkovitch
Jag föddes i Montenegro men när jag var nio immigrerade familjen till Beirut, Libanon. Relationerna i familjen var trasiga och som 17-åring var jag så desillusionerad, både när det gäller religioner och livet i stort, att jag ville göra slut på mitt liv.
I samma veva satte någon ett engelskt Evangelium enligt Johannes, en av böckerna i Bibelns Nya Testamente, i min hand. Jag hade nyss börjat lära mig engelska och bestämde mig för att knaggla mig igenom för att kunna ge svar på tal varför jag inte trodde varken på kristendomen eller någon annan religion. Redan i kapitel 1 drabbades jag av stor glädje. Där står det att "Åt alla dem som tog emot Honom (Kristus) gav Han makt att bli Guds barn."
Jag längtade efter en pappa att lita på och här fick jag plötsligt ett sanslöst stort erbjudande att bli barn till Gud allsmäktig, himmelens och jordens Skapare. Det stod ju "Åt alla...". Då måste detta erbjudande också gälla mig. Det var för underbart för att jag skulle säga nej.
Detta är nu 46 år sedan och sedan dess har inget varit sig likt i mitt liv. Även om livet inte varit lätt har jag mål, mening och frid och daglig glädje i livet med min himmelske Fader. Min stora längtan är nu att så många som möjligt ska få lära känna Gud personligen. Se till att du inte missar livets och evighetens ojämförligt största erbjudande.
Michael Westh
Michael Westh
Jag har aldrig tvivlat på att Gud finns, trots det dröjde det 20 år från min födsel till att jag verkligen började lära känna honom. Uppvuxen I en kristen familj så fick jag som barn höra mycket om Jesus genom mina föräldrar och andra kristna. Efter att ha varit missionärsbarn I 6 år från att jag var 5 år så flyttade vi till Sverige igen. Jag hade dålig självkänsla och blev dom första åren då vi kommit tillbaka väldigt sårad av andra människor. Jag visste då inte att Gud var med mig i mitt lidande utan detta ledde till att jag blev besviken på Gud. Jag drog mig undan Gud och som tonåring eskalerade problemen I mitt liv. Det var ett ständigt jagande efter vinden då jag sökte efter nästa kick för att fylla tomrummet I mitt liv. Jag upplevde starkt att jag flydde ifrån Gud, och alla synder jag begick tyngde mig otroligt mycket. Någonstans inom mig så ville jag vända om till Gud men vägen kändes lång. Jag tänkte att jag skulle fixa mitt liv först innan jag kom till Gud men det gick inte. Jag förstod inte då Guds nåd! Han fann mig mitt i mitt trasiga liv. Jag vände om från min synd och gav mitt liv till honom när jag var 20 år. Men dom goda nyheterna är inte bara att jag har blivit förlåten för mina synder utan att jag har nytt liv i Kristus. Gud ser på mig inte efter mina synder men utan som sitt älskade barn. Jag vet att på domedagen när Gud dömer människor efter deras gärningar så kan jag frimodigt svara Gud och peka på Jesus "Där är min rättfärdighet, din älskade son som du lät straffas där jag borde ha straffats. Genom Jesu Kristi blod kan jag gå fri trots att jag är skyldig Herre". Gud har uppenbarat dom Goda nyheterna för mig genom sitt ord, jag är fri! Att följa Jesus och bli mer lik honom är hans vilja. Jag misslyckas mycket med det men hans nåd är ny för mig varje ny dag. Gud är på min sida och hjälper mig. Min identitet är i Gud och jag är skapad i hans avbild. Jag behöver inte längre jaga efter fåfängliga och ytliga saker utan jag har en uppgift: Att älska Gud och att älska människor!
Gun Linwik
Gun Linwik

Varför är jag kristen? Jesus Kristus har dött för mig och givit mig ett evigt liv. Den Helige Ande leder mig. Bibeln visar hur jag ska leva, och Guds Ord står fast i en föränderlig värld. Den kristna tron ger mig trygghet, ett meningsfullt liv och härliga syskon i många länder.
Alla våra gudstjänster är i Folkets Hus vid Hammarkulletorget
Vägbeskrivning   |    Kontakt   |